Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Petržalke pribudli ďalšie cyklostojany, tentoraz pred škôlkami

Ilustračné foto. Foto: TASR Pavol Zachar

Využívať ich môžu ako deti, tak rodičia i pracovníci škôlok.

Bratislava 21. septembra (TASR) – To, že bicykel sa stáva čoraz viac využívaným dopravným prostriedkom, si uvedomuje aj bratislavská Petržalka. Po novom zvýšila počet cyklostojanov, ktoré tentoraz pribudli pred ôsmimi materskými školami v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Využívať ich môžu ako deti, tak rodičia i pracovníci škôlok.

"Materské školy sme vybrali preto, že čoraz viac rodičov uprednostňuje ako dopravný prostriedok bicykel a motivujú k tomu aj svoje deti, čo nás nesmierne teší" vysvetlil petržalský starosta Vladimír Bajan.

Samospráva už cyklostojany na svojom území v minulosti osadila. Koncom roka 2014 získala peniaze od súkromného subjektu, vďaka čomu osadila 15 uzamykateľných cyklistických stojanov na najnavštevovanejších miestach, napríklad pri Bytovom podniku Petržalka, pri domoch kultúry, pri športovej hale či niektorých pobočkách miestnej knižnice. V roku 2017 pribudlo ďalších 16 cyklostojanov, tentokrát pred jedenástimi základnými školami a Petržalskou plavárňou. Samospráve sa to podarilo na základe dotácie z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).