Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Bratislave sa uskutoční Národný pochod za život

Z akcie Národný pochod za život Košice 2013 z Hlavnej ulice v Košiciach 22.septembra 2013. Na tomto pochode sa zúčastnilo niekoľko desiatok tisíc ľudí. Foto: TASR/Romanc Hanc

Program bude podľa organizátorov pestrý tak ako život.

Bratislava 30. augusta (TASR) - O tri týždne, v nedeľu 20. septembra, sa v Bratislave uskutoční Národný pochod za život. Okrem pochodu ulicami centra hlavného mesta, s odkazom radosti zo života každého človeka už od počatia, sa môžu účastníci tešiť na koncerty Márie Čírovej a ďalších spevákov, na desiatky workshopov a diskusií, na detský program, či filmový pro-life festival.

"Chceli sme, aby program bol pestrý, ako je pestrý aj život. Aby si každý účastník našiel niečo, čo sa mu páči. Zároveň ale program vyvrcholí v nedeľu popoludní spoločným pochodom za to, čo nás spája - za ochranu života každého človeka," povedal Marek Michalčík z organizačného tímu Národného pochodu za život.

Sprievodný program Národného pochodu za život sa začne v piatok 18. septembra mládežníckym podujatím Cliptime. Uskutoční sa aj šnúra diskusií pripravovaná v partnerstve s Bratislavskými Hanusovými dňami na tému "Právo na život" a "Pro-life patrí na titulku".

Súčasťou sobotňajšieho programu (19.9.) budú workshopy a hudobné vystúpenia, ktoré vyvrcholia večerným koncertom za život. V Katedrále sv. Martina budú o 19.00 h slovenskí biskupi slúžiť slávnostnú sv. omšu. V literárnej pro-life kaviarni bude možné stretnúť a počúvať spisovateľov Daniela Pastirčáka či Pavla Rankova.

Vrcholom podujatia bude v nedeľu 20. septembra popoludní Národný pochod za život, ktorý sa začne na Námestí SNP v Bratislave. Pred pochodom sa v bratislavských kostoloch budú konať bohoslužby za život, uskutoční sa pestrý hudobný program. Účastníkom podujatia sa prihovoria viacerí hostia.

Informácie poskytli Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska a členovia organizačného tímu Národného pochodu za život.