Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

O priebeh behu Devín-Bratislava sa bude starať aj mestská polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Štart najstarších atletických pretekov na Slovensku bude pod hradom Devín. Cieľ a slávnostné vyhlasovanie výsledkov bude v centre Bratislavy.

Bratislava 8. apríla (TASR) – Na bezproblémový priebeh nedeľňajšieho (10.4.) Národného behu Devín - Bratislava bude v blízkosti trate dohliadať dvadsiatka mestských policajtov. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej mestskej polície (MsP) Ľubomíra Miklovičová.

"V prípade potreby sme schopní operatívne nasadiť vyšší počet policajtov," dodala hovorkyňa. Miklovičová tiež upozornila na zmeny v doprave a dočasnú uzáveru ciest, ktoré si podujatie vyžiada.

V nedeľu v čase od 8.00 do približne 11.00 h hodiny bude obmedzená doprava na Devínskej ceste v smere z mesta a Kremeľská ulica i Devínska cesta v smere od Devína. Od 8.00 h bude zastavená doprava na ceste z Devínskej Novej Vsi. V čase od 9.30 h do približne 11.00 h budú uzatvorené obslužné komunikácie v obci Devín. V čase od 9.45 h do približne 11.30 h bude uzatvorený pravý jazdný pruh na Botanickej ulici v smere do centra a Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu. Úsek Nový Most - Šafárikovo námestie bude uzatvorený v čase od 8.00 do 13.00 h. Vajanského nábrežie bude uzatvorené v čase od 9.45 do 13.00 h. "Vodiči budú o dopravných obmedzeniach informovaní dopravným značením," dodala Miklovičová.

Organizátori Národného behu Devín – Bratislava registrovali už vo štvrtok (7.4.) viac ako 6300 prihlásených bežcov, čo je o 100 viac ako tých, ktorí sa na štart bežeckého podujatia postavili v minulom roku.

Štart najstarších atletických pretekov na Slovensku bude pod hradom Devín. Cieľ a slávnostné vyhlasovanie výsledkov bude v centre Bratislavy.

Podujatie je špecifické tým, že sa na ňom pravidelne zúčastňujú významní bežci spolu s rekreačnými. Zvláštnosťou behu je aj to, že sa na ňom neevidujú traťové rekordy, nakoľko sa dĺžka trasy v priebehu desaťročí menila. Organizátori preto zaviedli meranie čistého času na 11.000 metrov.

Z Devína sa po prvý raz bežalo v roku 1921. Podujatie sa tým zapísalo do športovej histórie ako najstarší cestný beh a zároveň najstaršie atletické podujatie na území Slovenska. Od roku 1971, po odpadnutí 27 ročníkov, sa história Národného behu Devín - Bratislava zatiaľ neprerušila. Organizátormi tohto podujatia sú STARZ a mesto Bratislava.