Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Warriors zasiahlo úmrtie asistenta trénera Milojeviča

Asistent trénera Golden State Warriors Dejan Milojevič sa usmieva počas predsezónneho zápasu basketbalovej NBA proti Denver Nuggets San Francisco, piatok 14. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Srbský kouč dostal srdcový infarkt v utorok večer miestneho času počas tímovej večere v Salt Lake City a v stredu ráno vo veku 46 rokov zomrel.

San Francisco 18. januára (TASR) - Basketbalistov Golden State Warriors výrazne zasiahlo úmrtie asistenta trénera Dejana Milojeviča. Srbský kouč dostal srdcový infarkt v utorok večer miestneho času počas tímovej večere v Salt Lake City a v stredu ráno vo veku 46 rokov zomrel. Duel Utahu s Golden State vedenie NBA následne odložilo.

Bývalý pivot ako hráč úspešne pôsobil najmä v Partizane Belehrad, v rokoch 2004-2006 získal trikrát v rade ocenenie pre najužitočnejšieho hráča Jadranskej ligy. Po skončení hráčskej kariéry pracoval ako tréner v belehradskom klube KK Mega, ktorý je známy kvalitnou prácou s mládežou. Jeho rukami prešiel aj súčasný MVP finále NBA Nikola Jokič. V štruktúrach Golden State pôsobil od roku 2021. "Sme zdrvení nečakaným odchodom Dejana. Nebol to iba ohromný tréner, ale aj úžasný človek. Každý deň prinášal radosť a nadšenie svojou energiou a vášňou," zverejnil hlavný tréner Golden State Steve Kerr podľa AFP.

Úmrtie Milojeviča zarmútilo aj srbského kouča Toronta Raptors Darka Rajakoviča. "Poznal som ho od tínedžerského veku. Bol vzorom ako hráč, tréner, manžel. Veľa hráčov prešlo jeho rukami a pomohol im vykonať ďalší krok v ich kariére. Naposledy, keď sme sa spolu rozprávali, spomínal mi svoju túžbu raz viesť srbský národný tím. Žiaľ, svoje sny už s nami nemôže zdieľať."