Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenky prehrali na prípravnom turnaji aj s Francúzkami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Len do 3. minúty dokázali Slovenky držať krok s favorizovanými súperkami.

Bourg-de-Péage 16. mája (TASR) - Slovenské basketbalistky neuspeli ani v treťom dueli na medzinárodnom prípravnom turnaji vo Francúzsku. Domácim reprezentantkám podľahli v Bourg-de-Péage 55:74, keď sa v zápase nevyhli mnohým technickým chybám a až 32 faulom. S tromi prehrami obsadili v štvorčlennej tabuľke poslednú priečku.

Pre zverenky trénera Maroša Kováčika bol turnaj prípravou na júnový kontinentálny šampionát v Maďarsku a Rumunsku. V silnej konkurencii sa však víťazne nenaladili ani raz, keď na úvod najskôr podľahli Srbkám 53:85 a v piatok aj Britkám 51:60.

Len do 3. minúty dokázali Slovenky držať krok s favorizovanými súperkami. Tie sa síce veľmi pomaly rozbiehali, napokon sa ale dostali do tempa a vďaka zlepšenému pohybu pod košom si v prvej tretine vytvorili náskok 10:4. Potom sa však strelecky odmlčali, čo Slovenky využili zásluhou Pálenikovej s Vyňuchalovou aj otočili skóre na 11:10. Neskôr viedli aj 14:13, no potom už začali strácať dych. V druhom dejstve domáce hráčky dominovali, body na ich strane postupne pribúdali, čo aj v pokračujúcej tretej štvrtine potvrdilo veľké množstvo faulov slovenskej defenzívy a premenených trestných hodov súpera. Slovenky sa presadili pod košom len sporadicky, čo napokon potvrdila slabá, len 35-percentná efektivita streľby.


Hlas po zápase



Maroš Kováčik, tréner SR: "Tento turnaj sme zámerne vybrali na koniec najťažšieho cyklu prípravy. Náš výkon bol lepší od zápasu k zápasu a proti Francúzkam sme odohrali najlepší zápas, podali sme najkvalitnejší výkon. Máme pocit, že dievčatá pochopili koncept, o ktorý nám celú dobu išlo, a to nás najviac teší."

Francúzsko - Slovensko 74:55 (39:24)



Zostava SR a body: Bálintová 10, Jurčenková 8, Hruščáková 4, Kiššová 2, D. Baburová 0 (Páleníková 9, Vyňuchalová 7, Slamová 6, Krč-Turbová 3, Tetemondová 3, Lázárová 2, Janoščíková 1).

Najviac bodov Francúzska: Grudová 15, Cata Chitigaová 12, Salagnacová 11.

TH: 31/41 - 15/18, fauly: 20:32, trojky: 1:4, rozhodovali: Roux, Murillon, Ortis.

štvrtiny: 22:17, 17:7, 21:11, 14:20