Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Basketbal

Basketbalová Handlová angažovala chorvátskeho rozohrávača Mikuliča

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Baníci sa tak rozhodli po tom, čo z tímu odišiel Fabyon Harris.

Handlová 24. októbra (TASR) - Slovenský basketbalový klub MBK Baník Handlová angažoval na post rozohrávača Chorváta Ivana Mikuliča. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Baníci sa tak rozhodli po tom, čo z tímu odišiel Fabyon Harris. "Nakoľko sme s jeho výkonmi neboli príliš spokojní, tomuto návrhu sme sa nebránili a dohoda o ukončení spolupráce bola pre obe strany najlepším riešením," povedal športový riaditeľ klubu Ivan Kartáč.

Tréner Peter Torda s vedením tímu rýchlo zareagovali a získali dvadsaťsedemročného Mikuliča. "S Ivanom som bol v kontakte niekoľko dní a vysvetlil som mu, čo Handlová v súčasnosti potrebuje. Hľadal som hráča, ktorý by mal priniesť na rozohrávku rozvahu a pokoj, ale najmä hráča, ktorý dokáže vytvárať pozície pre svojich spoluhráčov. Napokon sme sa dohodli na spolupráci a verím, že toto rozhodnutie bude pre náš tím správne," zhodnotil Torda.

Nový hráč by mal debutovať už v stredu proti Žiline. "V poslednom období som na internete sledoval slovenskú SBL a zvlášť zápasy Handlovej. Po tom, čo som mal možnosť vidieť, mi je úplne jasné, čo môj nový klub potrebuje. Pevne verím, že práve ja mu to prinesiem a urobím pre to všetko," uviedol Mikulič pre oficiálnu stránku klubu.