Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Baník zaváhal na Interi, Čurovič: Asi sme pozerali na vysoké činžiaky

Tréner Prievidze Miljan Čurovič (uprostred) rozdáva pokyny svojim zverencom. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V basketbalovom šlágri posledného tohtoročného kola zdolal Inter doma na Pasienkoch úradujúceho majstra z Prievidze 91:86 a poistili si vedenie v súťaži.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Basketbalisti BK Inter Bratislava oslávia nový rok v pozícii lídrov Eurovia SBL. V šlágri posledného tohtoročného kola zdolali doma na Pasienkoch úradujúceho majstra z Prievidze 91:86 a poistili si vedenie v súťaži.

Inter nastúpil oslabený pod košom, pre zranenia mu chýbali legionári Salih Nuhanovič s Nemanjom Baračom, ale najmä najlepší strelec tímu Radoslav Rančík. Domáci však predviedli bojovný a kompaktný výkon a po zásluhe triumfovali. Medzi ich lídrov patril Tomáš Mrviš, autor 15 bodov, 5 doskokov, 3 asistencií a 3 ziskov. "Všetci sme podali bojovný výkon. Družstvo sa zomklo, aj keď sme boli oslabení. Ukázalo sa, že u nás je jedno, kto je na palubovke. Vieme hrať aj bez kľúčových hráčov," vravel krídelník Interu pre špecializovaný portál Basket.sk.

Bratislavčania výhrou nad Prievidzou odčinili stredajšiu prehru z Levíc, ktorou prišli o 11-zápasovú víťaznú sériu. "Chceli sme napraviť prehru v Leviciach, kde sme nehrali vôbec dobre. Mrzelo nás to. Pokiaľ by sme nezabojovali, tak by to vyzeralo inak. Veľmi som sa tešil na zápas proti Prievidzi. Vždy sa to podobá na play-off zápasy. Pre každého to bola motivácia navyše. Myslím si, že sa ukázalo, že aj my aj Prievidza hráme pekný basketbal," dodal Mrviš.

Baník nedokázal využiť absencie v tíme súpera a po mdlom výkone ťahal za kratší koniec. Tréner hostí Miljan Čurovič sa za výkon svojho mužstva hanbil. "Na zápas sme neprišli odhodlaní vyhrať. Asi nás zasekol fakt, že traja kľúčoví hráči Interu nehrali a my sme prišli takí uvoľnení. Neviem, asi sme pozerali na vysoké činžiaky vo veľkomeste, lebo to, čo sme predviedli, je obrovská hanba. Ja prvý sa hanbím a najväčšia vina je na mne, lebo som dobre nepripravil družstvo na tento zápas," citoval Čuroviča oficiálny web súťaže.