Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Počas All-Star víkendu bude aj trojkový súboj Curryho s Ionescuovou

Hráč Goldenu State Warriors Stephen Curry (vpredu hore) strieľa na kôš cez Dejountea Murrayho z Atlanty Hawks v zápase zámorskej basketbalovej NBA v San Franciscu 24. januára 2024. Foto: TASR/AP

Curry sa ako historicky najlepší strelec spoza trojkového oblúka postaví proti držiteľke sezónneho rekordu v ženskej WNBA Ionescuovej.

New York 31. januára (TASR) - Basketbalisti Stephen Curry a Sabrina Ionescuová sa počas All-Star víkendu v NBA (16. - 18. februára) stretnú v streleckom súboji spoza trojkového oblúka. V stredu to potvrdilo vedenie súťaže.

Duel Stephen vs. Sabrina sa uskutoční v Indianapolise 17. februára. Curry sa ako historicky najlepší strelec spoza trojkového oblúka postaví proti držiteľke sezónneho rekordu v ženskej WNBA Ionescuovej. "Scéna je pripravená! Poďme na to," citovala Curryho agentúra AP. Jeho súperka reagovala: "Poďme!"

Tento duel pripravovali organizátori niekoľko mesiacov. Curryho minulý týždeň v zápase proti Sacramentu prepojili mikrofónom, keď diskutoval so spoluhráčom z Golden State Brandinom Podziemskim o Ionescuvej, ktorá vlani v zápase hviezd WNBA zaznamenala 37 presných hodov spoza trojkového oblúka. Cuuryho rekord je 31 presných pokusov. "Myslím, že ju musím vyzvať na súboj," povedal Curry Podziemskému. V skutočnosti však výzvu iniciovala 26-ročná Američanka, keď po svojom rekorde držala trofej v rukách, pričom napodobnila pózu 35-ročného Američana po zisku titulu v NBA. Výťažok zo súboja pôjde na charitatívne účely.