Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Piešťanské Čajky v CEWL proti Slovanke, Chomutovu, Grazu a Mechelenu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Čajky obhajujú minulosezónny titul v medzinárodnej CEWL žien, vo februárovom finále v rámci Final Four v Brne zdolali Sokol Hradec Králové 60:54.

Piešťany 28. augusta (TASR) - Piešťanské Čajky sa v základnej A-skupine basketbalovej Stredoeurópskej ligy CEWL 2019/20 stretnú s českými klubmi Slovanka MB, DSK Levhartice Chomutov, rakúskym UBI Graz a belgickým tímom Kangoeroes Mechelen. Vyžrebovanie ročníka v stredu oficiálne zverejnilo vedenie súťaže.

Čajky obhajujú minulosezónny titul v medzinárodnej CEWL žien, vo februárovom finále v rámci Final Four v Brne zdolali Sokol Hradec Králové 60:54. CEWL bude mať v nasledujúcom ročníku deväť účastníkov rozdelených do dvoch skupín. Piešťanské Čajky sa predstavia v päťčlennej A-skupine, B-skupina bude v štvorčlennom zložení Basket Žabiny Brno, SBŠ Ostrava (obaja ČR), BC Pharmaserv Marburg (Nem.) a Spirou Ladies Charleroi (Belg.). V skupinovej časti sa bude hrať systémom každý s každým doma-vonku a následne z každej skupiny postúpia dve najlepšie družstvá na finálový turnaj Final Four, ktorý je plánovaný na 28. – 29. marca 2020.

"Sme veľmi radi, že môžeme hrať ďalšiu medzinárodnú súťaž a konfrontovať sa s družstvami z iných krajín. Čo sa týka našej skupiny, predpokladáme, že Slovanka MB aj UBI Graz budú hrať dravý basketbal, nakoľko majú družstvá postavené na mladých hráčkach. Chomutov je nováčik českej najvyššej súťaže, takže je to trochu neznáma, ale určite bude mať svoju kvalitu. S belgickými tímami nemáme doposiaľ skúsenosti, ale tamojší basketbal zaznamenal v posledných rokoch obrovský progres a tím Kangoeroes Mechelen bude zaiste silný protivník," uviedol pre klubový web tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

Piešťanské basketbalistky majú v Stredoeurópskej lige kompletnú medailovú zbierku, keď okrem minuloročného titulu majú na svojom konte aj striebro zo sezóny 2016/2017 a bronz z ročníka 2014/2015.

Program zápasov Piešťanských Čajok v A-skupine CEWL 2019/2020:

16. októbra 2019: Slovanka MB – Piešťanské Čajky
23. októbra 2019: Piešťanské Čajky – DSK Levhartice Chomutov
30. októbra 2019: UBI Graz – Piešťanské Čajky
4. decembra 2019: Piešťanské Čajky – Kangoeroes Mechelen
11. decembra 2019: Piešťanské Čajky – Slovanka MB
15. januára 2020: DSK Levhartice Chomutov – Piešťanské Čajky
22. januára 2020: Piešťanské Čajky – UBI Graz
19. februára 2020: Kangoeroes Mechelen – Piešťanské Čajky