Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Basketbal

NBA: Magic Johnson prekvapujúco skončil na poste prezidenta LA Lakers

Magic Johnson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na post v jeho bývalom klube, v ktorom získal päť ligových titulov pritom nastúpil len pred dvoma rokmi.

Los Angeles 10. apríla (TASR) - Legendárny bývalý basketbalista Earvin "Magic" Johnson nečakane odstúpil z postu prezidenta klubu zámorskej NBA Los Angeles Lakers. Zdôvodnil to túžbou opäť sa zapojiť do "normálneho" života. Na post v jeho bývalom klube, v ktorom získal päť ligových titulov pritom nastúpil len pred dvoma rokmi.

Päťdesiatdeväťročný Johnson o svojom rozhodnutí dopredu neinformoval ani majiteľku Jeanie Bussovú či generálneho manažéra Roba Pelinku. Šokujúcu správu zverejnil pred novinármi zhruba 90 minút pred posledným zápasom Lakers v základnej časti 2018/19. LA v ňom prehralo na domácej palubovke s Portlandom 101:104 a už šiestykrát za sebou nepostúpilo do play off. A to ja napriek tomu, že pred sezónou klub angažoval hviezdneho LeBrona Jamesa.

"Chcem opäť zažiť radosť. Chcem byť opäť tým, kým som bol predtým ako som vzal tento džob," citovala olympijského šampióna z roku 1992 agentúra AP. Ešte v pondelok sedel Johnson na trojhodinovom rokovaní s majiteľkou o budúcnosti klubu. Nič jej nepovedal, keďže sa podľa jeho slov rozhodol len krátko pred posledným zápasom. "Niekto jej to musí povedať, lebo viem, že z toho bude chorá. Ale vedel som, že som jej to nemohol povedať tvárou v tvár," dodal.