Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenky mali pred Litvou obed, Kováčik: Maďari sú super kulinári

Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke počas obeda, zľava Barbora Bálintová, Martina Kiššová, Marta Páleníková a Zuzana Žirková. Foto: TASR/František Iván

Piatkové doobedie trávili Slovenky okrem iného i pri videorozbore, kde sa nevyhli štúdiu skautingu najbližšieho súpera.

Šopron 12. júna (TASR) - Slovenské basketbalové reprezentantky sa po zaslúženom doobedňajšom voľne zišli vo svojom šopronskom hoteli Fagus na spoločnom obede. Po ňom sa odobrali do svojich izieb a hlavný kormidelník Maroš Kováčik im naordinoval spánok.

Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke počas obeda, zľava Romana Vyňuchalová, tréner Maroš Kováčik a Dominika Baburová.
Foto: TASR/František Iván


Piatkové doobedie trávili Slovenky okrem iného i pri videorozbore, kde sa nevyhli štúdiu skautingu najbližšieho súpera na ME - Litvy. "Voľné chvíle si vypĺňame videom a skautingom. Medzitým si veľmi rada pospím, takže trávim čas spánkom. Rada facebookujem, ale je tu slabý internet, takže môžem iba v čase, keď ho chytím. V okolí hotela sa nachádza pekný lesík, je tu príjemné prostredie, nie ako v centre mesta," prezradila pre TASR Barbora Bálintová.



Ťažké srdce na internetové pripojenie mal okrem basketbalistiek i hlavný kouč Kováčik. "Hotel spĺňa klasický štandard majstrovstiev Európy, jedinou chybičkou krásy je biedny internet. Potrebujeme ho na sťahovanie zápasov a následnú prácu na skautingu a mailovať si medzi sebou. Internet je v izbách naozaj veľmi slabučký. Dievčatá trávia dosť času na chodbách, čo nie je až tak dobré," konštatoval Kováčik.

Spolu s hráčkami sa presunul na druhé poschodie hotela, kde sa formou takzvaného švédskeho stravovania spoločne naobedovali. Práve Kováčik sa odobral od stola ako prvý: "Väčšinou naozaj málo obedujem, pretože sa držím pravidla, že na zápas pôjdem radšej hladnejší ako prejedený, keďže potom sa ťažko odfukuje. Takže dal som si trošku polievky a cestoviny," uviedol pre TASR Kováčik.

Napriek diétnejšiemu obedu priznal, že si rád pochutí aj na korenistých a pikantných jedlách, ktoré maďarská kuchyňa ponúka. "Strava je fantastická, Maďari sa znova preukázali ako fantastickí kulinári a naozaj si je z čoho vyberať, príchute a rôzne ich koreniny sú fantastické a každý fajnšmeker si príde na svoje. Chutí mi pasta erós pista, ktorú však najviac používa najmä náš masér Bohuš, dáva ju do všetkého, niekedy je to až také, že sa to nedá jesť," povedal s úsmevom na perách Kováčik.



Rozmanitosť stravy vyhovovala i pivotke Romane Vyňuchalovej, ktorá si štandardne pochutnala na polievke, druhom jedle i dezerte. "Varia tu výborne a v tomto hoteli je nám super. Myslím si, že nie som nejaká gurmánka a na takomto type obedov sa asi ani nedá o gurmánstve nič hovoriť. Obed mal víťaznú príchuť a dúfam, že rovnako bude chutiť i ten zajtrajší," zaželala si pivotka.

Ak chcú Slovenky postúpiť zo skupiny do ďalšej fázy turnaja, musia vyhrať minimálne dve stretnutia. Po víťazstve so Švédskom by radi zdolali i Litvu. "Vynechali sme ranný tréning a s celým štábom sme sa rozhodli, že dievčatám doprajeme dlhší spánok. O desiatej sme sa stretli na videorozbore, ktorý trval celú hodinu. Skauting sme rozdali včera a dnes sa venovali súperovi, ktorý je úplne iný ako Švédky, nie tak agresívny, ale behavý. Má silnú podkošovú hru, hráčky tesne pod a nad dva metre vzbudzujú rešpekt a tam je najväčšia sila," analyzoval silu súpera z Litvy Kováčik.



Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke zľava Martina Kiššová, Marta Páleníková, Barbora Bálintová, Beáta Janoščíková, Kristi Toliverová a v pozadí Žofia Hruščáková.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke zľava Martina Kiššová, Marta Páleníková, Barbora Bálintová, Beáta Janoščíková, Kristi Toliverová a v pozadí Žofia Hruščáková.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke zľava Martina Kiššová, Marta Páleníková, Barbora Bálintová, Beáta Janoščíková, Kristi Toliverová a v popredí vpravo Žofia Hruščáková.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke zľava Barbora Bálintová, Marta Páleníková a Martina Kiššová.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke počas obeda vľavo Anna Jurčenková.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke počas obeda Kristi Toliverová.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke zľava Romana Vyňuchalová, Katarína Tetemondová a Dominika Baburová.
Foto: TASR/František Iván


Slovenské basketbalistky po včerajšom víťazstve v prvom zápase ME v basketbale nad Švédskom v maďarskom Šoprone 12. júna 2015 trávili dnes voľný čas dopoludnia na hoteli. Na snímke počas obeda Lucia Krč-Trbová.
Foto: TASR/František Iván