Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Ružomberka čaká v pohári FIBA trojica silných súperov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Liptáčky sa v druhej najkvalitnejšej ženskej klubovej súťaži v Európe predstavia tretíkrát v sérii.

Krasnojarsk 15. októbra (TASR) - Basketbalistky úradujúceho slovenského majstra MBK Ružomberok odštartujú v stredu 16. októbra svoju púť pohárovou Európou. O 14.30 SELČ nastúpia na palubovke ruského tímu Jenisej Krasnojarsk.

Liptáčky sa v druhej najkvalitnejšej ženskej klubovej súťaži v Európe predstavia tretíkrát v sérii a vždy pritom narazili aj na klub zo Sibíri. Pred rokom ho vo vyraďovacej časti prekvapujúco vyradili, keď im po domácom víťazstve 80:74 stačila aj prehra 72:74. V šestnásťfinále následne vypadli z francúzskym Tarbes. "Čaká nás veľmi dlhá cesta na Sibír, tá môže poznačiť výkony dievčat, no pokúsime sa nájsť nejaké slabšie miesta Jeniseju a uspieť. Bude to však veľmi ťažké," povedal pre TASR tréner slovenského majstra Juraj Suja.

V tejto sezóne bude pre Ružomberčanky oveľa ťažšie postúpiť do play off. V základnej skupine sa už nestretnú s tímami zo stredoeurópskeho regiónu, no čaká ich trojica ekonomicky oveľa silnejších družstiev z východu. Okrem Krasnojarsku príde aj turecký Hatay, ktorý sa na Slovensku predstavil už pred dvoma rokmi. Vtedy v EP FIBA zdolal dvakrát Piešťanské Čajky a následne postúpil až do semifinále súťaže. Dlhoročný bieloruský suverén Cmoki Minsk iba nedávno 13. októbra v košickej Angels Aréne rozstrieľal Young Angels 80.45 v EWBL.

Program Ružomberka v Európskom pohári FIBA žien
(časy sú v SELČ):

Streda 16. októbra: Jenisej Krasnojarsk - MBK Ružomberok (14.30)
Streda 23. októbra: MBK Ružomberok - Hatay BB (17.00)
Štvrtok 31. októbra: Cmoki Minsk - MBK Ružomberok (16.00)
Streda 6. novembra: MBK Ružomberok - Jenisej Krasnojarsk (17.00)
Štvrtok 28. novembra: Hatay BB - MBK Ruzomberok (16.00)
Streda 4. decembra: MBK Ružomberok - Cmoki Minsk (17.00)