Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Slovenské basketbalistky po druhom triumfe na ME spievali a tancovali

Radosť hráčok Slovenska po víťazstve v zápase D-skupiny majstrovstiev Európy v basketbale žien Litva - Slovensko v maďarskom meste Šopron 12. júna 2015. Foto: TASR/František Iván

Slovenský tím má v sobotu ráno na programe tréningovú jednotku, ktorá mu poslúži na prípravu proti favorizovaným Španielkam.

Šopron 12. júna (TASR) - Slovenské basketbalové reprezentantky si svoj druhý triumf na majstrovstvách Európy vychutnali spoločne so slovenskými fanúšikmi, ktorí skandovali "Slovensko!", "Slovensko!". Nechýbala ani spoločná ďakovačka a Slovenky sa odobrali do šatne, kde si podľa slov Žofie Hruščákovej spoločne zaspievali i zatancovali.

"Trošku som s tým rátala, že vyhráme prvé dva zápasy. Mali výškovú prevahu, ale vďaka našej bojovnosti sme vyhrali a ukázali sme, že sa dá hrať i s takýmito vysokými hráčkami. Fanúšikovia bola super, vyhrali sme dva zápasy z dvoch, len tak ďalej," zaželala si Hruščáková a dodala: "Dnes nám bude chutiť večera. Chceli sme si urobiť aj spoločnú selfie, ale ešte sme všetky rozlietané."


Veľký podiel mala na víťazstve Slovenska Kristi Toliverová, ktorá zaznamenala 23 bodov, z toho až šesťkrát namierila presne spoza trojkového oblúka. K trom doskokom pridala i šesť asistencií. "Celý tím sa ešte hľadá na ihrisku, no od zápasu k zápasu hráme lepšie. Som veľmi šťastná, že môžem byť súčasťou tejto partie," konštatovala skromne Toliverová.

I keď Američanke so slovenským pasom nevyšiel zápas proti Švédsku, tak o jej kvalitách nepochyboval ani na sekundu hlavný kouč Maroš Kováčik. "To bol dôvod, prečo sme ju včera nechávali na palubovke. Vedeli sme, že jej čas príde a že má kvalitu. Nevyšiel jej duel, chceli sme ju podporiť a nechali ju na ihrisku, dnes nám to vrátila," radostne konštatoval Kováčik.

Až dve hráčky prežívali radosť cez miernu bolesť. Anna Jurčenková utŕžila úder lakťom do tváre od Gintare Petronyteovej, čo si vyžiadalo i dva stehy. Barbora Bálintová mala po strete so súperkou rozťatú peru, ktorú však ošetril lekár priamo na palubovke. "Bol to bežný kontakt, bohužiaľ, jej lakeť mi sadol na nos tak, že mi to tam rozťala. Trošku to poľadujem, opuch odíde, nič vážne sa nestalo a ideme ďalej," odhodlane tvrdila po stretnutí Jurčenková.

Slovenský tím má v sobotu ráno na programe tréningovú jednotku (9.00 h), ktorá mu poslúži na prípravu proti favorizovaným Španielkam. "Potom si oddýchneme a večer sa pokúsime prekvapiť. Ten, kto neverí, že porazí Španielky, tak ich neporazí," povedal Kováčik.