Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalová Prievidza získala podkošového hráča Delvona Johnsona

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Robustný Američan hral v minulom ročníku v Austrálii za tímy Illawarra Hawks a Sunshine Coast Phoenix, kde odohral 18 zápasov s priemerom 10,3 bodu, 10,7 doskoku, 3,2 asistencie a 1,4 bloku.

Prievidza 11. septembra (TASR) - Basketbalový klub BC Prievidza angažoval 29-ročného podkošového hráča Delvona Johnsona. Robustný Američan hral v predchádzajúcom ročníku v Austrálii za tímy Illawarra Hawks a Sunshine Coast Phoenix, kde odohral 18 stretnutí so zápasovým priemerom 10,3 bodu, 10,7 doskoku, 3,2 asistencie a 1,4 bloku.

Johnson počas svojej kariéry pôsobil vo viacerých európskych kluboch. S rumunským Temešvárom sa predstavil v Eurochallenge Cupe a so švédskym tímom Södertälje Kings hral vo FIBA Europe Cupe. V oboch prípadoch patril k najlepšie strieľajúcim a doskakujúcim hráčom. "Dlhšie sme hľadali skúseného hráča, ktorý bude dominovať pod košom. Som presvedčený, že sme na túto pozíciu našli toho správneho. Delvon prináša do tímu bohaté skúsenosti, atletickosť a dominantné zakončenie. Tešíme sa, keď sa koncom tohto týždňa k nám pridá," citoval portál basketliga.sk trénera Prievidze Michaela Claxtona.