Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Basketbal

Basketbalový Inter získal najlepšieho strelca švédskej ligy A. Smitha

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Smith zažiaril v minulej sezóne v drese Umea BSKT. V 30 zápasoch švédskej súťaže dosahoval priemerne 20,1 bodu pri solídnej úspešnosti streľby - 51,6 percenta z poľa a 42,9 percenta za tri body.

Bratislava 3. júla (TASR) - Basketbalový klub BK Inter Bratislava angažoval najlepšieho strelca uplynulého ročníka najvyššej švédskej súťaže Arika Smitha. S 24-ročným americkým rozohrávačom sa dohodol na spolupráci pre sezónu 2018/19. Klub z Pasienkov o tom informoval v utorok na svojej webstránke.

Smith zažiaril v minulej sezóne v drese Umea BSKT. V 30 zápasoch najvyššej švédskej súťaže dosahoval priemerne 20,1 bodu pri solídnej úspešnosti streľby - 51,6 percenta z poľa a 42,9 percenta za tri body. Predtým absolvoval univerzitnú kariéru v tretej divízii NCAA na školách Wisconsin River Falls a California Lutheran, v Európe potvrdzoval svoje strelecké i kreatívne schopnosti v kluboch talianskej Série C Expert Lucarelli Sora a Cestistica Ostuni.

"Hľadali sme iný typ rozohrávača než je náš Goran Bulatovič, aby družstvo získalo vyššiu mieru variability, čo si myslím, že sa aj podarilo," povedal o novej akvizícii generálny manažér Michal Ondruš. "Arik je v anglo-americkej terminológii klasický shooting point guard. Veríme, že v ňom získavame nielen presnú ruku, ale tiež rýchlosť, iskru a energiu, ktorá nám v určitých fázach uplynulej sezóny akoby chýbala," dodal pre klubový web.

Inter, ktorý v uplynulom ročníku SBL obsadil tretiu priečku, sa už skôr dohodol na ďalšej spolupráci s Nemanjom Baračom, Marekom Kozlíkom, Goranom Bulatovičom, Richardom Grznárom, Tomášom Mrvišom a Miroslavom Páleníkom. Prvou letnou posilou sa už v máji stal mladý reprezentant David Abrhám, ktorý do Interu prestúpil od mestského rivala z Karlovky.