Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbalový Inter Bratislava získal skúseného Chorváta Perkoviča

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Ako informoval oficiálny web klubu, Perkovič má za sebou skvelú kariéru a pred sebou výzvu, aby na jej sklonku pomohol bratislavskému klubu uspieť v play off a vybojovať vytúžený majstrovský titul.

Bratislava 28. februára (TASR) - Chorvátsky basketbalista Jasmin Perkovič sa krátko pred prestupovou uzávierkou stal novou posilou BK Inter Bratislava. Skúsený 38-ročný hráč má vystužiť podkošovú zostavu "žlto-čiernych".

Ako informoval oficiálny web BK, Perkovič má za sebou skvelú kariéru a pred sebou výzvu, aby na jej sklonku pomohol bratislavskému klubu uspieť v play off a vybojovať vytúžený majstrovský titul. "Mali sme niekoľko možností. Nakoniec sme sa rozhodli pre skúsenosť, silu, rozum a rutinu v podkošovom priestore," povedal generálny manažér Michal Ondruš, prečo pri dopĺňaní kádra padla voľba na chorvátskeho veterána vysokého 206 cm a vážiaceho takmer 120 kíl.

Rodák z Rijeky prišiel z rakúskeho Villachu. V minulosti účinkoval v Eurolige, Eurocupe i Jadranskej lige, pôsobil v najvyšších súťažiach v Chorvátsku, Slovinsku, Bosne a Hercegovine, Rakúsku, ale aj v nemeckej Bundeslige ako opora špičkového Oldenburgu, v Grécku obliekal dres AEK Atény, v Taliansku pôsobil v Cremone. Vyskúšal si aj exotické angažmány v Kuvajte a Iraku. Na medzinárodnom fóre bol juniorským reprezentantom Chorvátska, s ktorým v roku 2001 vybojoval striebro na majstrovstvách sveta do 21 rokov v Japonsku. Je poslednou akvizíciou Interu v sezóne 2018/19, keďže po prestupovej uzávierke už nebude možné angažovať ďalšie posily.