Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Naše basketbalistky proti Španielsku s nezmenenou základnou päťkou

Tréner slovenských basketbalistiek Maroš Kováčik, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner Kováčik nešpekuluje nad tým, že zápas proti Maďarsku bude dôležitejší ako ten najbližší so Španielskom.

Šopron 13. júna (TASR) - S dobrou náladou sa v sobotu ráno vybrali slovenské basketbalistky na tréning pred svojím tretím vystúpením na majstrovstvách Európy. Pod taktovkou kormidelníka Maroša Kováčika si v šopronskej aréne precvičili rôzne defenzívne i ofenzívne signály, ktoré by mohli potrápiť papierového favorita zo Španielska.

"Dievčatám sme prezentovali celý útočný systém súpera, prešli sme si ich akcie. Ich playbook nie je veľmi široký a ani akcie nie sú nejaké zdĺhavé. Myslíme si však, že Španielky majú veľmi vhodne zvolený typ hráčok. Na každom poste majú kvalitu, ktorá je i zdvojená, presne tento typ playbooku je vhodný pre tento tím. Pre nás je to jednoduchšie na zapamätanie si a na určenie taktiky. Na druhej strane si treba uvedomiť, že komu budeme v tomto dueli čeliť," uviedol pre TASR Kováčik. Po tréningovej jednotke spoločne s realizačným tímom a so svojimi zverenkami absolvovali videorozbor akcií súpera, kde si rozdelili konkrétne posty v obrane i útoku.

Úvodná päťka zostane podľa slov Kováčika nezmenená - Bálintová, Hruščáková, Jurčenková, Kiššová, Toliverová. "Každý zápas je iný, možno im nevyjde a my nájdeme streleckú formu. Nikto nevie ako sa to skončí. Určite nepôjdeme do zápasu s tým, že im darujeme dva body, možno vystrelí motyka," konštatovala Hruščáková a k dvom doterajším víťazstvám dodala: "Je to super, ak by sme ešte zvládli vyhrať nad domácim Maďarskom, tak by to znamenalo, že si prenesieme nejaké body do ďalšej fázy, ktoré sú veľmi potrebné a mohli by nám pomôcť."

Tréner Kováčik nešpekuluje nad tým, že zápas proti Maďarsku bude dôležitejší ako ten najbližší so Španielskom. "Myslím si, že Španielky nie sú tímom, ktorý by sa nedal zdolať, i keď kvalita je na ich strane. Samozrejme, ak by sa zápas vyvíjal pre nás negatívne, tak budeme špekulovať nad tým, že necháme oddýchnuť dievčatá, ktoré potrebujeme. Do stretnutia však pôjdeme s plnou vervou a keď budeme mať možnosť zvíťaziť, tak zvíťazíme," povedal odhodlane Kováčik.