Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Basketbalisti KB Košice angažovali Srba Matoviča

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Matovič naposledy pôsobil v srbskom tíme Sloga Kraljevo a v košickom tíme by mal zvýšiť konkurenciu.

Košice 19. decembra (TASR) - Basketbalový klub KB Košice angažoval už šiesteho legionára. Do tímu trénera Dražena Brajkoviča prichádza 25-ročný Srb Stefan Matovič. Košičania tým naplnili kvótu šiestich cudzincov v kádri.

Aktuálne druhý tím najvyššej slovenskej súťaže netají vysoké ambície a aj preto došlo k posilneniu. Matovič naposledy pôsobil v srbskom tíme Sloga Kraljevo a v košickom tíme by mal zvýšiť konkurenciu. "Stefan Matovič je vysoký 203 cm a je to hráč, ktorého si vybral tréner do tímu, pretože chceme posilniť hru pod košom, najmä doskoky a obranu," uviedol generálny manažér KB Košice Ivan Benninghaus.

Novú posilu dobre pozná tréner "býkov" Dražen Brajkovič. "Je to hráč, ktorý hrával v kvalitnej lige. Mám rád rýchly basketbal s mladými hráčmi a Stefan do toho zapadá. Počítame s ním na pozíciu 4-5, hrať by však mohol aj na pozíciách 2 alebo 5. Posilňujú sa aj ďalší naši ligoví súperi, takže ani my nechceme zaostávať," poznamenal Brajkovič. Košičania sa v najvyššej domácej súťaži najbližšie predstavia v stredu 28. decembra na palubovke Lučenca.