Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Herňa na zvolenskom sídlisku Sekier nebude

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Aktivitu obyvateľov sídliska Sekier podľa organizátorov petície vyvolal plán súkromnej spoločnosti prerobiť bývalý obchod s potravinami v strede sídliska na herňu.

Bratislava/Zvolen 30. júla (TASR) - Aktivisti na zvolenskom sídlisku Sekier, ktorí odštartovali petíciu proti údajnej novej herni, podľahli zbytočnej hystérii. Myslia si to predstavitelia prevádzkovateľov takýchto zariadení. Herňa totiž v priestoroch bývalých potravín nebude. Už pred časom sa k tomu zaviazal majiteľ priestorov po tom, ako ho o to požiadali asociácie prevádzkovateľov herného priemyslu, informoval TASR hovorca asociácií Juraj Danielis.

"Už dávnejšie sa s asociáciami skontaktovali niektorí zvolenskí mestskí poslanci, a to s požiadavkou zabrániť vzniku novej herne v dotyčných priestoroch, pretože zachytili, že dlhodobo verejne deklarujeme ústretovosť pri riešení akýchkoľvek regionálnych problémov. Zástupcovia asociácií sa podobne ako v minulosti s majiteľom dohodli, že herňu neotvorí," povedal Danielis.

"Rozumieme, že Zvolenčania v dotyčných priestoroch nechcú herňu, ale potraviny. To prvé ovplyvniť vieme, druhé už nie. Prevádzkovatelia však už viackrát preukázali, že sa s nimi dá hovoriť i bez nátlakových petícií a politikárčenia a že sú vždy ochotní pomôcť, či už rizikovým hráčom, alebo pri riešení podobných problémov," dodal hovorca s tým, že aj toto je náplňou práce asociácií.

Aktivitu obyvateľov sídliska Sekier podľa organizátorov petície vyvolal plán súkromnej spoločnosti prerobiť bývalý obchod s potravinami v strede sídliska na herňu. Proti herni obyvatelia spísali petíciu, na ktorú získali za dva týždne viac ako 600 podpisov. Budúci týždeň chcú aktivisti rozbehnúť v meste petíciu za celkový zákaz herní vo Zvolene. Objektov s hracími automatmi totiž v meste podľa nich neustále pribúda, aktuálne je ich tam 31, pričom len na sídlisku Sekier ich je sedem.