Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská nemocnica zaviedla elektronický systém na info o liekoch

Ilustračné foto. Foto: TASR

Systém využíva zákazník priamo v lekárni.

Zvolen 24. mája (TASR) - Zvolenská nemocnica zaviedla v týchto dňoch do prevádzky elektronický systém slúžiaci na získanie bližších informácií o liekoch či ďalších údajoch o vybranom tovare. Systém využíva zákazník priamo v lekárni.

"Elektronickým systémom sme vybavili nemocničnú lekáreň s cieľom zjednodušiť našim pacientom prístup k informáciách. Je umiestnený tak, aby bol ľahko dostupný pre každého. Pacient si veľmi jednoduchým spôsobom vyhľadá všetko, čo ho zaujíma. Lekárnikovi tak ostáva dostatočný priestor na plnenie povinností. Informácie v systéme sú k dispozícii v troch rôznych jazykoch – slovensky, maďarsky a anglicky," uviedol k novému systému riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Pri výbere liekov a iného sortimentu sú pre zákazníka totiž často rozhodujúce doplňujúce informácie. Po zosnímaní čiarového kódu sa pacientovi zobrazia kompletné informácie o tovare vrátane jeho aktuálnej ceny. Elektronický systém zobrazuje nielen aktuálnu cenu podľa kategorizácie, ale aj doplatky, ktoré hradí pacient, či prípadnú zľavu, ktorú lekáreň pacientovi poskytuje. Tiež je možné zobraziť bližšie informácie o lieku, vyhľadať jeho generiká a prehľadávať zoznam súvisiacich diagnóz.

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, je nemocnica všeobecného typu. Poskytuje zdravotnú starostlivosť na siedmich lôžkových oddeleniach. Ročne hospitalizuje takmer 17.000 pacientov a viac ako 160.000 pacientov ošetrí ambulantne.