Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar nad Hronom začal s druhou etapou opráv ciest a chodníkov

Foto: Ilustračné foto:TASR/Jozef Ďurník

Opravy sa dočká aj parkovisko na Svitavskej ulici, ktoré je už dlhšie obdobie v zlom stave. Po rekonštrukcii na ňom pribudnú aj parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých.

Žiar nad Hronom 7. augusta (TASR) - V Žiari nad Hronom začínajú v týchto dňoch s druhou etapou opráv ciest a chodníkov. Opravy sa dočká aj parkovisko na Svitavskej ulici, ktoré je už dlhšie obdobie v zlom stave. Po rekonštrukcii na ňom pribudnú aj parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých.

Verejné obstarávanie na opravu ciest a chodníkov vyhrala spoločnosť Strabag. Z mestského rozpočtu bolo na túto etapu prác vyčlenených 99.000 eur.

"Ako prvé prídu na rad prípravné práce, napríklad opravy a doplnenie obrubníkov či stavebné úpravy kanalizačných otvorov. Až potom samotné frézovacie a búracie práce a asfaltovanie," informuje na svojej internetovej stránke mesto Žiar nad Hronom.

Okrem parkoviska na Svitavskej ulici bude v rámci druhej etapy opravená aj betónová plocha na ulici A. Dubčeka pred bytovým domom č. 377, okruh vnútroblokových ciest na uliciach Dukelských hrdinov, A. Kmeťa a Štefana Moysesa, chodníky na uliciach Dukelských hrdinov, SNP a Hviezdoslavovej.