Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Banskobystrický kraj

Predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov bude o želaniach

Zrúcanina hradu Šášov na okraji Štiavnických vrchov na strmom brale nad údolím rieky Hron v izolovanej mestskej časti Žiaru nad Hronom s názvom Šášovské Podhradie. Foto: TASR - Dušan Hein

Ako odporúčajú organizátori, návštevníci by si vzhľadom na počasie nemali zabudnúť pribaliť dostatočné oblečenie a baterky.

Žiar nad Hronom 27. decembra (TASR) - Združenie na záchranu hradu Šášov si pripravilo pre všetkých milovníkov histórie a turistiky netradičný večerný výstup na hrad Šášov. V pondelok 30. decembra čaká záujemcov podujatie s názvom Večer želaní.

Na návštevníkov čaká špeciálny program, zvonenie na zvon želaní a vypustenie balóna šťastia. "Želania do nasledujúceho roka sa budú písať na malé lístočky, ktoré premeníme na popol a rozsypeme po hradnom brale," informujú o tom organizátori zo Združenia na záchranu hradu Šášov.

Zraz bude o 16.30 h pri pamätnej izbe v Šášovskom Podhradí. Ako odporúčajú organizátori, návštevníci by si vzhľadom na počasie nemali zabudnúť pribaliť dostatočné oblečenie a baterky.