Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Na čele Tisovca bude I. Milecová, chce spolupracovať s občanmi

Na snímke volebná komisia v okrsku číslo 3 v meste Tisovec v Rimavskosobotskom okrese počas volieb do orgánov samosprávy 10. novembra 2018. Foto: TASR - Branislav Caban

Je pravda, že Rómov máme v meste okolo 400, ale určite nemôžeme všetkých hádzať do jedného vreca, zdôraznila novozvolená primátorka.

Tisovec 11. novembra (TASR) – Mesto Tisovec na severe Rimavskosobotského okresu bude viesť nasledujúce štyri roky Irena Milecová (nezávislá). Na čele samosprávy vystrieda Petra Mináča, ktorý bol primátorom od roku 1990 a v posledných komunálnych voľbách už na tento post nekandidoval.

Milecová získala celkovo 689 hlasov, na druhom mieste skončila Hana Homoľová (nezávislá) s 504 hlasmi a na treťom bol Pavel Cibuliak (Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko) so 419 hlasmi. Volebná účasť v meste dosiahla 51,24 percenta. O oficiálnych výsledkoch informuje mestská volebná komisia na internetovej stránke mesta.

„Myslím si, že v Tisovci zvíťazil zdravý rozum. Som nezávislý človek, ktorý sa pohybuje roky vo sfére, robila som veľa projektov, venovala som sa dobrovoľníctvu a osem rokov som pracovala ako poslankyňa mestského zastupiteľstva,“ priblížila Milecová pre TASR.

Vo funkcii chce podľa vlastných slov v prvom rade spolupracovať s ľuďmi, aby spoločne veci pohli dopredu a aby Tisovec už nebol nazývaný čiernou dierou. Zamerať sa mieni okrem iného aj na rómsku problematiku.

„Je pravda, že Rómov máme v meste okolo 400, ale určite nemôžeme všetkých hádzať do jedného vreca. Pre mňa je dôležité, aby sme ďalej spolupracovali a tých s nevhodným správaním vychovávali a vzdelávali,“ zdôraznila novozvolená primátorka.

V súvislosti s bezpečnosťou v meste chce podľa vlastných slov posilniť mestskú políciu i prítomnosť štátnej, ale aj rozbehnúť projekt rómskych hliadok. „Mali sme ich pred štyrmi rokmi a fungovalo to,“ dodala Milecová s tým, že cez Združenie miest a obcí sa pokúsi ovplyvniť i zmenu niektorých zákonov.