Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kúpeľoch Sliač sa začína Muzikálový festival Jozefa Bednárika

Jozef Bednárik Foto: TASR - www.book.review.sk

Hlavný program čaká návštevníkov festivalu v nedeľu. V programe nazvanom Legendy uvidia Vaša Patejdla, Pavla Hammela, Martina Babjaka a Miroslava Dvorského.

Bratislava 17. augusta (TASR) - V novom priestore - v Kúpeľoch Sliač sa v sobotou začína 12. ročník Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika. Podujatie určené milovníkom muzikálu, šansónov, kabaretu, filmovej a divadelnej hudby, potrvá do nedele 18. augusta.

Prehliadka súčasnej i minulej muzikálovej a filmovej hudby bude tento rok okorenená aj najslávnejšími operetnými áriami. Súčasťou festivalu bude tradičné oceňovanie osobností za prínos v muzikálovej tvorbe Brusnianska brusnica a Tabuľa slávy. Odborným garantom podujatia je tentoraz český hitmaker Zdeněk Barták.

Sobotný program festivalu ponúka operetu Hrnčiarsky bál v podaní študentov topoľčianskeho konzervatória, svoje operety budú interpretovať aj legendy Martin Babjak a Miroslav Dvorský. "Budú to najznámejšie kúsky klasických operiet Lehára či Straussa," avizoval počas príprav Dvorský.

Hlavný program čaká návštevníkov festivalu v nedeľu. V programe nazvanom Legendy uvidia Vaša Patejdla, Pavla Hammela, Martina Babjaka a Miroslava Dvorského. "Počas vyše sedemhodinového maratónu si spomenieme aj na fenomenálneho textára a básnika Joža Urbana, diváci si vychutnajú šansón v podaní Andrey Zimányiovej, s Jurajom Čurným si zaspomíname na slávnu slovenskú a českú filmovú a televíznu hudbu, ale chýbať nebude ani veľký muzikál," avizujú organizátori podujatia, ktorého súčasťou bude tiež znovu naštudované predstavenie prvého pôvodného slovenského muzikálu Cyrano z predmestia, v podaní jeho hlavných protagonistov na čele s Mirkou Partlovou a Jánom Slezákom. Pozvanie na festival prijal aj Cyrano z roku 1977, spevák a herec Jozef Benedik.