Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Múzeu vo Svätom Antone chystajú Valentínske prekvapenie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Múzeum vo Svätom Antone je celoslovenským poľovníckym múzeom a má mnohé zahraničné aktivity.

Svätý Anton 5. februára (TASR) - Múzeum vo Svätom Antone pripravilo tento rok pri príležitosti Dňa zaľúbených pre svojich návštevníkov novinku - Valentínske prekvapenie. Všetci, a to nielen zamilovaní, si ho budú môcť vychutnať 14. a 15. februára.

"Okrem iného bude prekvapením pre zaľúbencov možnosť vyskúšať si počas dvoch dní kuriozitu - kreslo pre zamilovaných," informovala Jana Slaná z múzea.

Múzeum vo Svätom Antone je celoslovenským poľovníckym múzeom a má mnohé zahraničné aktivity. Návštevníci tu nájdu umelecko-historickú a poľovnícku expozíciu.

"Umelecko-historická expozícia obsahuje vzácne predmety z celého sveta. Napríklad zlatý nábytok z Francúzska (svadobný dar Márie Terézie svojej dcére Márii Antoinette), čínske keramické ohrievadlá či obrázky zo stavby Sochy slobody)," priblížila Slaná.

Poľovnícka expozícia je najrozsiahlejšou svojho druhu na Slovensku. Hlavne pre deti sú zaujímavé diorámy - zvieratá inštalované na území, na ktorom žijú.

Kaštieľ mal dokonca svoju kalendárnu symboliku. Pôvodne štyri vchody ako štyri ročné obdobia, sedem arkád ako sedem dní v týždni, 12 komínov, ako je mesiacov v roku, 52 izieb ako týždňov v roku a 365 okien, ako je dní v roku.