Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Rudolf V. sa vyhrážal zabíjaním poslancov roxormi, teraz čelí trestu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Okresný súd obžalovaného uznal za vinného a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní šiestich mesiacov podmienečne s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní jedného roka.

Banská Bystrica 12. júna (TASR) – Okresný súd v Banskej Bystrici v stredu rozhodol o treste pre aktivistu Rudolfa V. obžalovaného z prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. V rozhlasovej relácii a na internete sa mal vyhrážať zabíjaním ľudí roxormi, mienil tým politikov, údajných korupčníkov a poslancov parlamentu.

"Okresný súd obžalovaného uznal za vinného a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní šiestich mesiacov podmienečne s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní jedného roka," reagovala pre TASR hovorkyňa Krajského súdu (KS) v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný voči nemu podal odvolanie. Rozhodovať o ňom bude banskobystrický KS.

"Mohol prísť na moje vypočutie na políciu. Je obvinený z trestného činu vyhrážania pre jeho reči o zabíjaní poslancov NR SR roxorovou tyčou. Mal právo byť pri vypočutí, nevyužil ho. Asi vie, že v prítomnosti policajných vyšetrovateľov by si svojimi poznámkami mohol ešte viac zavariť," konštatoval vlani v októbri na sociálnej sieti poslanec Martin Poliačik (nezaradený), ktorý v tomto prípade vystupoval ako poškodený.