Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Ľudia bez prístrešia môžu v zime využiť v Rimavskej Sobote nocľaháreň

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Pomoc priebežne poskytujú 55 občanom bez prístrešia. Celkovo v meste evidujú 73 takýchto obyvateľov.

Rimavská Sobota 10. januára (TASR) – Ľudia bez prístrešia, ktorí sa nachádzajú v hmotnej alebo sociálnej núdzi a nemajú uspokojené základné životné potreby, môžu aj túto zimnú sezónu v Rimavskej Sobote využiť služby tamojšej nocľahárne na Hviezdoslavovej ulici.

"Klientmi nocľahárne sú najčastejšie občania vo veku od 40 do 60 rokov. V čase Vianoc sa pre ubytovaných každoročne pripravuje sviatočná večera a Červený kríž pripravuje vianočné balíčky," informovala Angela Kecskemétyová z oddelenia sociálnych vecí Mestského úradu Rimavská Sobota.

S ľuďmi bez prístrešia mesto podľa jej slov vykonáva aj sociálnu prácu prostredníctvom svojich sociálnych pracovníkov. "Pomoc priebežne poskytujú 55 občanom bez prístrešia. Celkovo v meste evidujú 73 takýchto obyvateľov," dodala Kecskemétyová.

Nocľaháreň pre ľudí bez prístrešia v Rimavskej Sobote tvoria dve budovy, ktoré sú rozčlenené na priestory pre mužov a pre ženy. Mužská časť má kapacitu 13 osôb a ženská štyri osoby. Mesto toto zariadenie prevádzkuje každoročne od októbra do apríla, pričom priestory sa otvárajú o 19.00 h a záujemcovia o prespanie musia prísť najneskôr do 21.00 h. Budovu musia opustiť ráno do 7.00 h.