Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Po 25 rokoch chystajú kolaudáciu hotela Hunter pri Revúcej

Hotel Hunter pri Revúcej plánujú tento rok uviesť do prevádzky po 25 rokoch od začatia výstavby. Ako pre TASR povedal jeho majiteľ Július Labdanský, v súčasnosti sa pripravujú na kolaudáciu. Momentálne už majú vyriešené všetky majetkovo-právne vzťahy z minulosti. Hotel Hunter začali stavať v roku 1989 na mieste, kde stál v minulosti pioniersky tábor. Na snímke exteriér hotela. Foto: TASR/Ján Siman

Termín je naplánovaný na záver januára.

Revúca 11. januára (TASR) - Hotel Hunter pri Revúcej plánujú tento rok uviesť do prevádzky po 25 rokoch od začatia výstavby. Ako pre TASR povedal jeho majiteľ Július Labdanský, v súčasnosti sa pripravujú na kolaudáciu. Momentálne už majú vyriešené všetky majetkovo-právne vzťahy z minulosti.

V okrese Revúca využívajú turisti prevažne ubytovacie kapacity v penziónoch. Hotelom sa v regióne nedarí najmä pre slabú kúpyschopnosť obyvateľstva. Hotel Hunter začali stavať v roku 1989 na mieste, kde stál v minulosti pioniersky tábor. "Kupoval som to v roku 2004. Šiel som do niečoho neznámeho a dnes to už aj ľutujem. Na druhej strane si myslím, že je to investícia pre moju rodinu, synov a vnukov. Vidím tu potenciál najmä v prírodnom prostredí a hlavne v tom, že máme vlastný zdroj vody. Ak sa dnes vedú vojny pre ropu, o 200, 300 rokov bude takýmto zdrojom bohatstva voda," povedal Labdanský.

Hotel Hunter pri Revúcej plánujú tento rok uviesť do prevádzky po 25 rokoch od začatia výstavby. Ako pre TASR povedal jeho majiteľ Július Labdanský, v súčasnosti sa pripravujú na kolaudáciu. Momentálne už majú vyriešené všetky majetkovo-právne vzťahy z minulosti. Hotel Hunter začali stavať v roku 1989 na mieste, kde stál v minulosti pioniersky tábor. Na snímke recepcia hotela.
Foto: TASR/Ján Siman
Samotnú stavbu hotela nepovažuje za niečo výnimočné. Pre klientov chce pripraviť služby tak pre pasívny, ako aj aktívny oddych. Na Gemeri by mali nájsť predovšetkým pokoj v duši. "V samotnom hoteli sa ubytuje 46 hostí. Sú tu ešte zrubové domčeky, kde vieme prijať ďalších 56 ľudí. Snažili sme sa to všetko zariadiť tak, aby si tu človek oddýchol a dobre sa vyspal. Tá kúpyschopnosť obyvateľov v regióne je takmer na úrovni prežitia, preto to budeme musieť nastaviť tak, aby sem prichádzali klienti z bohatších častí Slovenska, prípadne zo zahraničia. Na druhej strane je tu zlá infraštruktúra, ktorá sa určite za 20, 30 rokov nezmení. Považujem to skutočne za investíciu predovšetkým do budúcnosti," doplnil majiteľ hotela.

Termín kolaudácie hotela je naplánovaný na záver januára. Hostí by tak mohli oficiálne prijať už v jarnej sezóne, kedy je príroda na Gemeri najpestrejšia. Počas letnej sezóny zase budú ponúkať vlastný vonkajší bazén.