Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Poslanci vo Zvolene sa výrazne obmenia, z 25 je až 17 nezávislých

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Drozd

Vo Zvolene obhájila primátorské kreslo nezávislá Lenka Balkovičová, ktorá získala 5059 hlasov.

Zvolen 12. novembra (TASR) - Mestské zastupiteľstvo vo Zvolene sa po sobotňajších komunálnych voľbách výrazne zmení. Z predchádzajúceho 25-členného zastupiteľského zboru sa do toho nového dostalo len 11 poslancov. Až 14 poslancov bude teda nových, pričom prevažnú časť (12 poslancov) tvoria nové tváre s mestskej iniciatívy Zvolen pre ľudí, ktorí však kandidovali ako nezávislí.



Ako vyplýva z výsledkov zverejnených na stránke Štatistického úradu SR, v meste bude v zastupiteľstve po novom 17 nezávislých poslancov, siedmi budú z koalície KDH, Nova, OKS, OĽaNO, SaS, Sme rodina a jeden bude zastupovať strany a hnutia HZD, NaS - ns a Smer-SD.

Vo Zvolene obhájila primátorské kreslo nezávislá Lenka Balkovičová, ktorá získala 5059 hlasov. Pred štyrmi rokmi mala však o vyše 500 hlasov viac. Druhý v poradí Matej Snopko získal v sobotňajších voľbách 4400 hlasov a oproti roku 2014, keď tiež kandidoval na primátora, si tak polepšil o vyše 2100 hlasov. Tretí v poradí Miroslav Kusein získal 2501 hlasov, pred štyrmi rokmi ich mal však o vyše 2200 viac.