Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

V rieke Hron našli telo 22-ročného vodiča zakliesnené v aute

Auto, ktoré vytiahli z rieky Hron. Foto:

Na miesto tragédie boli prizvaní aj znalci z odboru cestnej dopravy.

Banská Bystrica 7. apríla (TASR) – Tragicky sa skončila jazda mladého 22-ročného Ľuboša, ktorý odišiel v stredu (5. 4.) večer z miesta svojho bydliska a odvtedy sa svojej rodine už neohlásil. Až vo štvrtok (6. 4.) krátko po 21.00 h sa ho podarilo nájsť.

"Na tiesňovú linku sme prijali informáciu od vodiča, ktorý prechádzal po ceste I/66 okolo obce Slovenská Ľupča. Uviedol, že v rieke Hron zahliadol pravdepodobne havarované osobné motorové vozidlo. Na miesto bola vyslaná hliadka polície, ktorá zistila, že v rieke sa nachádza vrak havarovaného Peugeotu 406, v ktorom bolo nájdené aj telo vodiča," konštatovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Podľa doterajšieho objasňovania k dopravnej nehode došlo zrejme už v stredu. Mladý vodič išiel v smere od Brezna na Banskú Bystricu. "Pravdepodobne prešiel do protismeru, kde následne zišiel z cesty dolu svahom na trávnatý porast, kde po niekoľkých desiatkach metrov narazil do kmeňa stromu a prevrátil sa na strechu. Auto skončilo v Hrone. Telo 22-ročného muža bolo zakliesnené vo vozidle," uviedla Kováčiková.

Na miesto tragédie boli prizvaní aj znalci z odboru cestnej dopravy. V súvislosti s nehodou polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Pre zistenie príčiny smrti mladíka bola nariadená súdna pitva. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.