Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

S novým zastupiteľstvom prišli do Krupiny aj prenosy on-line

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prvý raz tak mohli obyvatelia mesta sledovať rokovanie nového zastupiteľstva tento týždeň.

Krupina 14. decembra (TASR) - Prenosy z mestského zastupiteľstva on-line zaviedli už aj v Krupine. Prvý raz tak mohli obyvatelia mesta sledovať rokovanie nového zastupiteľstva tento týždeň.

"Naši občania si tieto prenosy žiadali, no sám som túto možnosť mal aj vo svojom volebnom programe pred komunálnymi voľbami," povedal pre TASR primátor Radoslav Vazan. "Myslím si, že ľudia si tak môžu urobiť o činnosti zastupiteľstva lepší názor, môžu sa aktuálne dozvedieť, čo sa deje v meste, ale aj zhodnotiť postoje jednotlivých poslancov," dodal.

Príležitosť pozrieť si prácu mestského zastupiteľského zboru priamo, vítajú aj Krupinčania. Ľudia, ktorých oslovila TASR, sa chcú už v najbližšom čase pozrieť na stránku mesta a aj keď nie priamo, v danej chvíli, ale neskôr z archívu si vybrané prenosy vyhľadať.

Podľa primátora na rokovanie zastupiteľstva chodí minimum ľudí, často len jeden či dvaja a vidieť jeho prácu z pohodlia domova dáva občanom možnosť ocitnúť sa pri rozhodovaní o veciach verejných bez akejkoľvek námahy. "Nik už nebude môcť povedať, že nie je informovaný," podotkol.

Zastupiteľstvo snímajú dve kamery. Aj keď počas prvého prenosu boli ešte nejaké technické problémy, a to najmä so zvukom, poverení pracovníci chcú ešte určité "muchy" vychytať s tým, že ďalšie rokovanie zastupiteľstva vo februári 2015 priblížia verejnosti už bez problémov.