Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Hudobný festival vo Fiľakove bude spojený s vianočným jarmokom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V rámci dvojdňového festivalu vystúpia školy a školské inštitúcie mesta Fiľakovo, ženský spevácky zbor Melódia, folklórne súbory Jánošík a Rakonca, ako aj rodák z Fiľakova René Krága a ďalší.

Fiľakovo 12. decembra (TASR) – Tradičné vianočné dobroty, ručne vyrábané hračky, šperky a kultúrny program čaká na návštevníkov hudobného festivalu Hudba – náš spoločný jazyk, ktorý sa v dňoch 14. a 15. decembra uskutoční pri Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove v okrese Lučenec. Podľa slov jeho riaditeľky Andrey Illés Kósik je ich festival spojený s Fiľakovským vianočným jarmokom.

„Cieľom podujatia je poukázať na pestrosť a rozmanitosť multikultúrneho prostredia vo forme dvojdňového hudobného festivalu, kde bude realizovaný interetnický a interkultúrny dialóg prostredníctvom medzinárodného jazyka hudby. Veľký dôraz bude kladený na predstavenie mladých hudobných talentov, pochádzajúcich z rôznych národnostných a etnických skupín,“ priblížila riaditeľka.

V rámci dvojdňového festivalu vystúpia školy a školské inštitúcie mesta Fiľakovo, ženský spevácky zbor Melódia, folklórny súbor (FS) Jánošík a FS Rakonca, ako aj rodák z Fiľakova René Krága a skupina Karaván Família z Budapešti. Podujatie je realizované s finančnou podporou Úradu vlády SR, program Kultúra národnostných menšín 2017.