Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Hochschule Fresenius kladie dôraz na prax v nemeckých firmách

Na snímke zľava Johanna Oetker a Ludwig Fresenius počas tlačovej konferencie školy Hochschule Fresenius v Baskej Bystrici v utorok 18. augusta 2015. Dcéra známeho veľkopodnikateľa Dr. Arenda Oetkera, Johanna Oetker a prapravnuk zakladateľa vysokej školy Ludwig Fresenius predstavili nové možnosti uplatnenia slovenských študentov v medzinárodných spoločnostiach. Foto: TASR/Branislav Račko

Prvá nemecká vysoká škola Hochschule Fresenius pôsobí v Banskej Bystrici od minulého roka.


Banská Bystrica 18. augusta (TASR) - Dôraz najmä na praktickú stránku vzdelávania kladie prvá nemecká vysoká škola Hochschule Fresenius, ktorá pôsobí v Banskej Bystrici od minulého roka. Študenti tejto školy majú možnosť overiť si svoje teoretické poznatky u niektorých veľkých a známych firiem v Nemecku, ktoré sú jej partnerom.

Zástupcovia školy privítali dnes na svojej pôde hlavných zástupcov vzdelávacej inštitúcie COGNOS AG Hamburg, pod ktorú škola patrí. Dcéra známeho veľkopodnikateľa Dr. Arenda Oetkera, Johanna Oetker vyzdvihla fakt, že študenti tejto školy sú oveľa viac konfrontovaní s praxou ako na iných vysokých školách. "Študenti riešia v partnerských firmách skutočné problémy, nastolené praxou," zdôraznila. Podľa prapravnuka zakladateľa vysokej školy Ludwiga Freseniusa, v B. Bystrici zakladajú pre študentov aj kariérne centrum.

Študenti sa od nového akademického roka budú môcť uchádzať o praktiká v medzinárodne úspešných spoločnostiach, ako je mobilný operátor Vodafone, spoločnosť Fresenius vyrábajúca techniku pre životné prostredie či v samotnom vzdelávacom koncerne COGNOS AG Hamburg. „Absolvovaním takejto praxe majú študenti oveľa väčšie šance uplatniť sa na medzinárodnom pracovnom trhu,“ uviedol konateľ spoločnosti Sebastian Meyer. Praktiká v Nemecku budú doplnené aj o možnosti praxe v medzinárodných firmách pôsobiacich na Slovensku.

Škola ponúka dva bakalárske študijné programy a tri magisterské. Jedným z nich je aj na Slovensku zatiaľ ojedinelý program podniková psychológia. "Zameraná je na oblasť riadenia ľudských zdrojov alebo na oblasť marketingu manažmentu," povedala pre TASR Viktória Ďurajová z akademického vedenia spoločnosti. Tento odbor umožňuje napríklad spoznávanie psychológie spotrebiteľa alebo zvládanie práce v oblasti riadenia ľudských zdrojov, čo je veľmi dôležité pre každú spoločnosť.