Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Exprimátor P. Gogola zvažuje, či zostane u posledného zamestnávateľa

Bývalý primátor Banskej Bystrice Peter Gogola Foto: TASR/Jozef Ďurník

Jeho pozícia hovorcu bola v štátnom podniku Lesy SR, Banská Bystrica, zrušená.

Banská Bystrica 15. decembra (TASR) – Bývalý primátor Banskej Bystrice Peter Gogola sa dnes stretol s generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy SR, aby doriešil svoj pracovnoprávny pomer u svojho posledného zamestnávateľa. "Pre výkon funkcie primátora som bol uvoľnený zo štátneho podniku Lesy SR, Banská Bystrica. Generálneho riaditeľa som už informoval, že som ukončil svoje pôsobenie na poste primátora," reagoval v piatok (12.12.) pre TASR.

"Moja pozícia hovorcu bola zrušená," uviedol dnes Gogola. Ako dodal, s generálnym riaditeľom prebrali možnosti jeho ďalšieho pôsobenia v tomto podniku vrátane platových náležitostí. "Neviem, či tam zostanem, zvažujem to ešte," konštatoval pre TASR exprimátor.

Podľa informácií, ktoré poskytol vedúci referátu internej a externej komunikácie Lesy SR, š. p., Banská Bystrica, Vlastimil Rezek, samostatná pozícia hovorcu bola zrušená vlani k 1. júnu. Podnik vytvoril oddelenie internej a externej komunikácie, ktoré prevzalo povinnosti bývalého hovorcu a je rozšírené aj o ďalšie činnosti.

Bývalý primátor Peter Gogola odovzdal úrad novému banskobystrickému primátorovi Jánovi Noskovi v piatok 12. decembra. "Mám pocit, že prácu primátora som robil najlepšie, ako som vedel, s čistým svedomím odovzdávam mesto, v dobrej finančnej kondícii ako najmenej zadlžené krajské mesto," zdôraznil po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva Gogola.