Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V obci Dúbravica sa predstaví poľské duo Karpaty Magiczne

Na snímke hudobná skupina Karpaty Magiczne v zložení: Anna Nacher (vľavo) a Marek Styczyńsky (vpravo). Foto: Facebook - Karpaty Magiczne

Projekt Karpaty Magiczne založili v roku 1998 Anna Nacher a Marek Styczyński, ktorých ovplyvnili rôzne hudobné žánre.

Dúbravica 16. septembra (TASR) – Skúškou malého záhradného amfiteátra, ktorý vzniká za kultúrnym centrom Škôlka v obci Dúbravica v okrese Banská Bystrica, bude dnešný koncert poľského akustického dua Karpaty Magiczne/Magic Carpathians. Jeho začiatok je naplánovaný na 18.00 h.

„Podmanivú hudbu Mareka Styczyńského a Anny Nacher prichádzajúcich do Dúbravice z poľskej strany Beskýd dotvorí výhľad na miestnu podpoliansku krajinu ako živá kulisa. Priestor podobný amfiteátru stúpa do svahu a je svojou predispozíciou ideálny na realizovanie koncertov a kultúrnych podujatí, keďže má veľký potenciál ponúknuť divákom komfortné sedenie,“ uvádzajú organizátori z občianskeho združenia Periférne centrá.

Projekt Karpaty Magiczne založili v roku 1998 Anna Nacher a Marek Styczyński. Ovplyvnení hudobnou tradíciou východnej a strednej Európy, free jazzom, filozofiou tradičnej indickej hudby a súčasnej vážnej hudby tvoria skladby založené na improvizácii s použitím širokej škály tradičných nástrojov z Ázie, Európy a Austrálie.