Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banské múzeum v Štiavnici privítalo svojho 1,5-miliónteho návštevníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Múzeum sa poďakovalo všetkým, ktorí návštevou Banského múzea v prírode od roku 1975 prispeli k dosiahnutiu takéhoto návštevného čísla a to už v polovici letnej turistickej sezóny 2018.

Banská Štiavnica 20. júla (TASR) - Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici privítalo vo štvrtok 19. júla 2018 svojho 1,5-miliónteho návštevníka. Malý Gabriel prišiel do najnavštevovanejšej expozície múzea - Banského múzea v prírode, z okresu Trnava v sprievode svojej mamy.

"Poďakovaním pre Gabka, ako jeden a pol miliónteho návštevníka, sú ročná vstupenka do všetkých stálych expozícií Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici a Handlovej a to pre neho a ďalšie tri osoby," uviedla pre TASR Petra Páchniková z oddelenia marketingu SBM. Malý návštevník dostal tiež upomienkové predmety a iné malé prekvapenia.

SBM sa pri tejto príležitosti poďakovalo všetkým, ktorí návštevou Banského múzea v prírode od roku 1975 prispeli k dosiahnutiu takéhoto návštevného čísla a to už v polovici letnej turistickej sezóny 2018. "Srdečne pozývame do Banského múzea v prírode, ale aj do našich expozícií aj v ďalších mesiacoch, pretože ponuka je stále bohatá," dodala Páchniková.