Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V okrajových častiach Banskej Bystrica obnovujú aj hasičské zbrojnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Primátor Ján Nosko na sociálnej sieti v pondelok uviedol, že v mestských častiach Šalková a Rakytovce sa usilovne pracuje aj na iných stavbách.

Banská Bystrica 8. októbra (TASR) – Cesty a chodníky sú dlhodobou prioritou mesta Banská Bystrica a kým v týchto dňoch už obyvatelia niektorých sídlisk chodia a jazdia po vynovených komunikáciách, inde si musia ešte počkať. Všetko závisí aj od počasia, to je však zatiaľ na stavebné práce priaznivé.

Ako zdôraznila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová, bokom nezostali ani okrajové časti mesta či ďalšie sídliská.

"Počas minulých týždňov sme v mestskej časti Kremnička obnovili vozovku na Čerešňovej a Brezovej ulici. V pláne sú nové stojiská na kontajnery komunálneho odpadu na Smrekovej ulici v Rakytovciach. Na sídlisku v Podlaviciach sa buduje parkovisko na Povstaleckej ulici. Obnovená bude i miestna komunikácia na Bukovej ulici od otáčky autobusov k poľnohospodárskemu družstvu. Dlhoočakávaných zmien sa dočkajú tiež obyvatelia Lipovej a Limbovej ulice, kde je plánovaná obnova chodníkov. Tá čaká aj cestu k cintorínu v mestskej časti Jakub," zrekapitulovala Mojžišová.

Primátor Ján Nosko na sociálnej sieti v pondelok uviedol, že v mestských častiach Šalková a Rakytovce sa usilovne pracuje aj na iných stavbách.

"Vďaka výzve z ministerstva vnútra opravujeme hasičské zbrojnice v hodnote zhruba 46.000 eur. Šalkovčania sa dočkali už aj obnovy strechy na kultúrnom dome, financovanej z mestského rozpočtu. Na budúci rok príde na rad zbrojnica v Sásovej, na ktorú má mesto schválenú dotáciu," konštatoval Nosko.