Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Nadšenci môžu v apríli obdivovať historické vozy v Banskej Bystrici

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Na retro výstave vozidiel majú svojich zástupcov i značky Tatra, Chevrolet, Derby Bentley a nechýba ani niekoľko druhov známeho Transporteru od spoločnosti Volkswagen.

Banská Bystrica 13. apríla (TASR) – Do mesta pod Urpínom v piatok zavítali nablýskané legendy na štyroch kolesách. V rámci Výstavy veteránov nadšenci automobilovej histórie uvidia v banskobystrickej Europe tátoše, ktoré jazdili po cestách v 30., 60. a v 70. rokoch minulého storočia. Výstavu, ktorá potrvá do konca tohto mesiaca a koná sa v spolupráci s Veteran Club Vlkanová, dopĺňajú historické modely motoriek.

"Na svoje si prídu nielen mladší záujemcovia o automobilovú históriu, ale i pamätníci druhej polovice minulého storočia, ktorým modely škodoviek a ostatných značiek predstavovať netreba," uviedol Viktor Maceják, marketing manager Europa SC.

Návštevníci môžu obdivovať vozidlá českej značky Škoda, ktorými v minulom storočí disponovala takmer každá slovenská domácnosť.

"Pozrieť si môžu napríklad Škodu 1101, známu aj ako Tudor, ale i 110 R Coupé, Škodu Spartak či Škodu Felicia 994, ktorá sa stala ikonou ciest na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia," konštatoval Maceják.

Na retro výstave vozidiel majú svojich zástupcov i značky Tatra, Chevrolet, Derby Bentley a nechýba ani niekoľko druhov známeho Transporteru od spoločnosti Volkswagen. Expozíciu dopĺňa Praga Piccolo z roku 1932, ktorý bol označovaný aj ako československý Ford T.

Záujemcov o dvojkolesové dopravné prostriedky poteší zbierka motoriek. "Návštevníci môžu obdivovať legendu Jawa 250 v dvoch variantoch - typ 80 a Special. Nechýba ani ukrajinská klasika - motocykel značky Dnepr," dodal Maceják.